De jeugd van Tafeltennisvereniging Huizen speelt buiten.
De jeugd van Tafeltennisvereniging Huizen speelt buiten. (Foto's: Anita Campbell)
foto's corona

Sportverenigingen weer lekker bezig met jeugd in de buitenlucht

  Sport

HUIZEN - Sport Platform Huizen en de gemeente hebben de afgelopen weken nauw samengewerkt met de sportverenigingen om trainen voor de jeugd weer mogelijk te maken. Soms zijn daar hele creatieve oplossingen voor bedacht, blijkt uit deze fotoserie.

De sportverenigingen moesten om te starten een plan van aanpak maken, waarin zij lieten zien hoe zij rekening houden met de strikte RIVM-voorschriften om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Pas na toestemming van de gemeente mochten zij weer starten.

Clubs
De meeste clubs zijn inmiddels gestart: s.v. Huizen, HSV De Zuidvogels,  AVZuidwal,  Budosporten Osorezu, HLTC De Kuil, TVHuizen, Huizer Hockey Club, Korfbalvereniging Huizen, gymnastiekvereniging Turnlust, Sportief Hardlopen Huizen, BSV De Zuidvogels, Zwem- en Polovereniging IJsselmeer, Surfclub Gooimeer, Basketbalvereniging Quick Runners, Modelbouwclub Huizen, Tafeltennisvereniging Huizen en Wolfskamer Wintersport.

Voor de binnensport was het starten met de trainingen een behoorlijke uitdaging, maar dit heeft ook weer geleid tot een mooie samenwerking waarin de buitenaccommodaties worden 'gedeeld', zodat iedere sport kan worden beoefend en zoveel mogelijk jeugd kan sporten en bewegen.

Volwassenen
Nu volwassenen ook weer in de buitenlucht mogen sporten, worden daar ook protocollen voor gemaakt door de sportverenigingen. "We hebben grote waardering voor alle vrijwilligers die zich inzetten en het mogelijk maken om iedereen weer te laten trainen", aldus Sport Platform Huizen.

Voor de exacte trainingstijden: www.sportplatformhuizen.nl/clubs. Hier wordt je doorverwezen naar de website waar alle informatie terug te vinden is. Het is bij een aantal clubs ook mogelijk om mee te trainen als kinderen geen lid zijn. Zie daarvoor ook de informatie op de website van de verenigingen.

BSV De Zuidvogels.


Surfclub Gooimeer.


Turnlust traint buiten naast de sportzaal.


Basketbalvereniging Quick Runners traint op het buitensportveldje in het stadspark bij de Gemeenlandslaan.


De jeugd van tennisvereniging HLTC De Kuil.


Zwem- en Polovereniging IJsselmeer traint met de kinderen op het droge.


De hockeyers zijn ook blij dat ze weer mogen trainen.

De jeugd van Tennisvereniging Huizen doet oefeningen.


Badmintonvereniging Huizen traint op de velden van de korfbalvereniging.

De atletiekbaan van AV Zuidwal wordt ook weer volop benut door de jeugd.

Meer berichten