Onder andere vrij zwemmen voor kinderen onder de 12 jaar is straks weer mogelijk op bepaalde tijden.
Onder andere vrij zwemmen voor kinderen onder de 12 jaar is straks weer mogelijk op bepaalde tijden. Foto: Bob Awick

Sijsjesberg binnenkort gedeeltelijk weer open

Sport corona

HUIZEN - Goed nieuws voor de liefhebbers van zwemmen bij Sijsjesberg. Het bad gaat als het allemaal lukt in de week van 29 juni weer gedeeltelijk open. Wethouder Roland Boom is verheugd dit nieuws te kunnen brengen, maar benadrukt dat het gaat om een beperkte openstelling.

"De landelijke maatregelen geven op dit moment nog geen ruimte om de Sijsjesberg open te stellen zoals voorgaande jaren. We hebben gekeken naar wat wél kan en hoe we alle groepen zo goed mogelijk kunnen bedienen. Met gelijke kansen voor iedereen", legt hij uit.

"Dat was geen eenvoudige klus. In overleg met de GGD en medewerkers van de gemeente en het zwembad hebben we hiervoor alles uit de kast gehaald. Daarbij hebben we hulp gehad van de petitiegroep, een groep betrokken inwoners die met ons heeft meegedacht. Samen zijn we tot dit resultaat gekomen.”

Afspraken en regels
Bij de openstelling zijn de volgende afspraken en regels zijn van belang:

1. Alleen toegang met een reservering
Er is dus geen kaartverkoop mogelijk aan de deur. Dit voorkomt drukte.

2. Tijdslots en een maximum aantal bezoekers
Om zoveel mogelijk mensen te laten zwemmen, worden de dagen verdeeld in tijdsloten. Per tijdslot is maar 1 activiteit mogelijk, dit kan zijn vrij zwemmen voor kinderen tot en met 12 jaar, activiteit 13-18 jaar,  banenzwemmen of verenigingszwemmen. Voor elke activiteit geldt een maximum aantal bezoekers per tijdslot. Tussen de tijdsloten is steeds ruimte gepland, zodat de verschillende groepen elkaar niet hoeven te treffen en er extra schoongemaakt kan worden.

3. Alleen losse kaartverkoop en aangepaste prijzen
Dit jaar worden geen abonnementen verstrekt. Zoveel mogelijk mensen moeten de gelegenheid krijgen om te zwemmen. Door het werken met vooraf reserveren en een maximum aantal plekken per tijdslot, zijn er geen garanties op een plek. Het is daarom eerlijker om met losse kaartverkoop te werken. De prijzen voor dit seizoen zijn naar beneden aangepast.

4. Vrij zwemmen alleen voor kinderen tot en met 12 jaar
Zwemmen zonder 1,5 meter afstand is alleen toegestaan voor kinderen tot en met 12 jaar. De 1,5 meter afstand in een zwembad is niet te handhaven. Dit betekent dat vrij zwemmen voor volwassenen en jongeren tussen de 13 en 18 jaar onder de huidige regels niet kan.

5. Vrij zwemmen alleen voor kinderen met een zwemdiploma
Het is onder de huidige regels niet toegestaan voor volwassenen om zich in het water te bevinden tijdens het vrij zwemmen van kinderen tot en met 12 jaar. Uit het oogpunt van veiligheid is het niet toegestaan om kinderen zonder zwemdiploma èn zonder nabij toezicht van ouders te laten zwemmen.

Tarieven en reserveren
Voor toegang tot het zwembad gelden er twee tarieven: €4,00 voor een regulier toegangsbewijs en €1 voor een toegangsbewijs begeleider, voor kinderen onder de 9 jaar is deze verplicht. Het reserveren van een kaartje kan via www.zwembadsijsjesberg.nl, maar pas als bekend is wanneer het bad exact open gaat.

Indien de landelijke regelgeving wijzigt en versoepelingen mogelijk worden, dan zullen deze zo spoedig mogelijk verwerkt worden, laat de gemeente verder weten.

Uit de krant