Een van de teams van de zaalvoetbalvereniging.
Een van de teams van de zaalvoetbalvereniging. Foto: Zvv Team Vos

Zaalvoetbalvereniging Team Vos ook weer begonnen

Sport

HUIZEN - Zaalvoetbalvereniging Team Vos is ook weer begonnen. Team Vos een van de oudste zaalvoetbalverenigingen in het Gooi. Opgericht op 23 december 1974 en daarmee bestaat de vereniging bijna 46 jaar.

Ooit is de vereniging ontstaan door vrienden die op het veld bij HSV de Zuidvogels en bij s.v. Huizen voetbalden met elkaar als team samen in de zaal te laten spelen. Wisselingen in het bestuur waren en zijn nog steeds zeldzaam en steeds weer melden zich vriendenteams aan.

Voorzitter
Na een zeer lange periode als voorzitter heeft Joost Baas gemeend het stokje over te dragen aan Sander Duindam, ook in Huizen geen onbekende in de voetbalwereld. Sander heeft zowel bij Huizen als bij Zuidvogels gekeept.

De periode onder de bezielende leiding van Joost kenmerkte zich door een grotendeels geruisloos voorzitterschap. Nu dus ook deze uitdaging voor Sander om zijn voorganger minstens te evenaren.

Heren
Het 1e herenteam van Sander komt uit in de 2e klasse. Veel mensen uit de voetbalwereld in Huizen kennen de spelers van dit team: Arnoud van Toor, Arthur van Metelen, Jesse Nagtegaal, Haci Kahraman, Sjoerd Kalwij, Calvin Ferket, Kwong-Wah Steinrath, Marcel van den Broek en Werner Abdoelhak, allen hebben op hoog niveau in het zaterdagvoetbal gespeeld.

Komend seizoen is er een 2e herenteam actief, startend in de 3e klasse, onder andere met spelers die nationaal op hoog niveau in de zaal hebben gevoetbald zoals Fatih Halici en Eric de Jongh, maar ook bekende namen van het veldvoetbal uit de regio, Jeroen Beerthuizen, Werner Abdoelhak, Alex Pool, Sander de Vries, Suleyman Guntepe en Bas Kok. Ondanks dat gezelligheid op één staat blijven het allemaal winnaars!

Dames
Daarnaast is er bij Team Vos al zo’n 15 jaar ruimte voor damesteams. Het oudste team heeft een paar jaar sabbatical opgenomen vanwege het niet kunnen combineren van het hoge niveau bij zowel het veldvoetbal als het zaalvoetbal.

Het huidige vrouwenteam bestaat uit Zuidvogels speelsters die in 2014 kampioen werden op het veld en niet veel later in de zaal op recreatief niveau kwamen voetballen en nog altijd met regelmaat toch tot topprestaties in staat blijken te zijn.

Voor meer informatie: karelkoopman@hotmail.com of 06 5314 7240.

Uit de krant