Geld om een extra zaal te huren om in kleinere groepen te kunnen sporten is een van de mogelijkheden.
Geld om een extra zaal te huren om in kleinere groepen te kunnen sporten is een van de mogelijkheden. Foto: Pixabay

Gemeente heeft nog 30.000 euro voor sportinitiatieven in december

Sport

HUIZEN - De gemeente heeft nog 30.000 euro op de plank liggen voor sportinitiatieven voor in december. Verenigingen kunnen voor 15 december een aanvraag indienen om kans te maken op een bedrag van tussen de 1.000 en 2.000 euro.

Het geld is beschikbaar gekomen omdat de gemeente samen met Sportplatform Huizen, Vrijwilligerscentrale Huizen en Team Sportservice kort voor de zomer een Lokaal Sport Akkoord heeft getekend met als titel Let’s move ... together.

Dikke jas
Het is de bedoeling dat het geld wordt ingezet om sportverenigingen en hun vrijwilligers te ondersteunen met het organiseren van activiteiten in deze lastige coronaperiode. “Je kunt denken aan het schenken van een dikke jas aan trainers en begeleiders om ook in de winter buiten te kunnen sporten”, geeft wethouder Roland Boom als voorbeeld.

“Het is van belang dat nu ook nog gesport en bewogen wordt, met inachtneming van de coronamaatregelen. Als een sportvereniging dan bijvoorbeeld een zaal extra moet huren om in kleinere groepen te sporten, kan zij daar nu ook geld voor vragen. Of bijvoorbeeld lichtgevende hesjes voor begeleiders van groepjes hardlopers of wandelaars.”

Niet-leden
Ook als clubs initiatieven ontwikkelen om ook niet-leden mee te laten doen aan activiteiten, kunnen zij aanspraak maken op een bijdrage. Inzet van mensen en zaalhuur kan in december met dit geld door de gemeente worden betaald. “Het is zonde als dat geld blijft liggen en na dit jaar mogen we het niet meer uitgeven. Dan gaat het terug naar het rijk.”

De subsidie is heel breed. Zo kan het geld ook worden ingezet om een filmpje op te nemen om mensen op die manier aan het sporten te krijgen. Of bijvoorbeeld om extra materiaal aan te schaffen, zodat er voldaan kan worden aan de coronamaatregelen en er in kleine groepjes kan worden gesport.

Aanmelden
Sportverenigingen kunnen hun aanvraag indienen via c.heinen@huizen.nl. Voor vragen kunnen zij terecht bij Chantal Heinen van de gemeente Huizen en Anita Campbell, vrijwilliger van Sport Platform Huizen. De verenigingen hebben hier inmiddels zelf de benodigde informatie en formulieren ontvangen.

Uit de krant