Wethouder Roland Boom en het bestuur van Sportplatform Huizen bij de ondertekening van het convenant.
Wethouder Roland Boom en het bestuur van Sportplatform Huizen bij de ondertekening van het convenant. Foto: Bob Awick

Nieuw convenant met Sportplatform Huizen ondertekend

Sport

HUIZEN - Wethouder Roland Boom van onder andere sport en het bestuur van Sportplatform Huizen, bestaande uit Carolina van den Bouwhuijsen, Anita Campbell, Nynke Tempelaar en Willem Jan Nissen, hebben gisteren een nieuw convenant getekend voor vier jaar.

De ondertekening vond coronaproof plaats bij Tennisvereniging HLTC De Kuil. Het convenant is geldig van 2021 tot en met 2024 en een vervolg op de twee eerdere convenanten die de gemeente en het sportplatform met elkaar hebben gesloten. 

Samenhangend beleid
Sportplatform Huizen heeft als doel om op basis van samenwerking en advisering een samenhangend beleid voor de sportbeoefening in de gemeente Huizen te bevorderen en te fungeren als representant en overlegplatform van de aangesloten verenigingen.

Het platform zet zich in voor de promotie van sport en bewegen in Huizen. Daarnaast werkt het mee aan sport als middel om te komen tot een gezondere leefwijze en het respectvol met elkaar omgaan.

Veilig sportklimaat
Het platform informeert de sportclubs bij het realiseren van een (sociaal) veilig sportklimaat en werkt daarin samen met Vrijwilligerscentrale Huizen. Ook faciliteert het sportplatform de buurtsportcoaches om de genoemde doelen te bereiken.

De gemeente Huizen en het Sportplatform zijn partners en werken samen aan een goed en gezond sportklimaat in Huizen.

Uit de krant