Met het tropische weer stond er suppen op het programma.
Met het tropische weer stond er suppen op het programma. Foto: Manon Morelissen

Tweede ronde Summer Games gestart

Sport

HUIZEN - Buurtsportcoaches van de SportAdviesGroep zijn vorige week gestart met de 2e ronde van de Summer Games. Deze keer voor jongeren die wonen in een huis van het Leger des Heils. Vandaag staat rugbyen op het veld van HSV De Zuidvogels op het programma.

De Summer Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. Zij hebben als doel jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset de coronaperiode door te laten komen. De doelgroep is jeugd.

Aan deze ronde doen jongeren van twee woon- en leefgroepen van het Leger des Heils in Huizen deel. Deze jongeren kunnen door verschillende omstandigheden tijdelijk niet thuis wonen.

Suppen
“Met maar liefst 17 deelnemers zijn wij al gaan suppen op het Harderwijkerstrand in Huizen. Supcenter Huizen stond om 18.30 met 10 sups voor ons klaar. Na een duidelijke instructie van Jan Willem konden de jongeren het water op”, laat Manon Morelissen weten.

“Wat een vrijheid voor deze deelnemers. De oudere jongeren mocht zelfstandig het water op, de wat jongere kregen hulp van de begeleiding en de buurtsportcoaches van SportAdviesGroep.”

“Volgende week gaan we nog softballen/honkballen en we sluiten hopelijk af met een zeiltocht met de botters.”

Uit de krant