Ook al mag er meer, er is toch ook dit jaar geen Gooise Heideloop.
Ook al mag er meer, er is toch ook dit jaar geen Gooise Heideloop. Foto: Bart Siebelink (archief)

Geen Gooise Heideloop, wel sportief bewegen met fotowedstrijd

di 17 aug 2021, 14:20 Sport

REGIO - De Gooise Heideloop gaat ook dit jaar niet door, ondanks dat het coronavirus op zijn retour is. Dat laat het Goois Natuurreservaat (GNR), ook namens de drie Gooise atletiekverenigingen - Gooise atletiekclub in Hilversum, AV Zuidwal in Huizen en Tempo AV in Gooise Meren - weten. Normaliter organiseren zij samen deze activiteit.

“Helaas kan er vanwege het coronavirus nog geen Gooise Heideloop worden georganiseerd, maar sportievelingen worden wel uitgenodigd om nu van de bloeiende Gooise heide te komen genieten. Hieraan is een fotowedstrijd gekoppeld. Insturen kan tot en met 15 september 2021”, laat een GNR-woordvoerder weten.

Loop en doe mee!
De opzet is simpel: maak als gezin, wandelgroepje, hardlopers of Nordic walkers een zelfgekozen wandeling over een Gooise heide en maak een foto waar uw groep op staat met de heide als decor. Stuur uw mooiste foto van minimaal 2 MB naar www.gooiseheideloop.nl, maximaal twee per deelnemer.” Insturen kan tot en met woensdag 15 september 2021.

“De enige voorwaarde voor een goede foto is: uw groep staat op de foto in een heidelandschap in het Gooi. Het is aan de fotograaf op welke creatieve, artistieke of technische manier dit wordt weergegeven.”

Jury
Een jury bestaande uit de voorzitters van de atletiekverenigingen en de directeur-rentmeester van het Goois Natuurreservaat beslist over de mooiste foto’s.

De mooiste foto’s worden getoond op Facebook, Instagram en de websites van het GNR en de drie atletiekverenigingen.

Mooie traditie
De drie Gooise atletiekverenigingen organiseren al een paar jaar samen met het Goois Natuurreservaat de Gooise Heideloop. Alle opbrengsten van de loop komen ten goede aan het in stand houden van ruim 2.800 hectare Gooise natuur.

Met dit succesvolle evenement wordt de mooiste periode met de bloeiende heide bij iedereen op sportieve wijze onder de aandacht gebracht. “Ondanks dat de heideloop nu niet kan doorgaan, hebben de organisatoren met deze fotowedstrijd een alternatief bedacht om met uw groep op sportieve wijze te genieten van de paarse heide”, aldus de woordvoerder.

Uit de krant