Verwacht wordt dat de derby tegen De Zuidvogels uitgesteld wordt. Archiefoto: Bob Awick

S.v. Huizen niet schuldig aan gestaakte wedstrijd tegen WNC

Sport

HUIZEN - De thuiswedstrijd van s.v. Huizen tegen WNC uit Waardenberg die op 20 november vorig jaar gestaakt werd, moet worden uitgespeeld. Dat heeft de KNVB besloten.

De scheidsrechter dirigeerde 27 minuten voor het einde van de wedstrijd de spelers definitief naar de kleedkamer. In de eerste helft had de leidsman ook al een afkoelingsperiode ingelast nadat hij door enkele spelers van WNC verbaal was aangevallen.

Ondanks waarschuwingen bleven de bezoekers iedere beslissing van de arbiter aanvechten en na opnieuw een verbale confrontatie was de scheidsrechter het zat.

Voorsprong
De voetbalbond oordeelde tevens dat Huizen niet schuldig is aan het staken van de wedstrijd. De ploeg van Arnold Klein leidde met 4-1 en zou met deze stand na het eindsignaal periodekampioen van de 1e klasse C zijn geworden.

Het ligt niet in de lijn der verwachtingen de Huizen in de resterende 27 minuten de voorsprong uit handen zal geven. De bijna-overwinning werd vorig jaar al met een klein feestje gevierd.

Geen datum
De officiële beslissing volgt later. De KNVB heeft nog geen datum kunnen vaststellen voor het uitspelen van de wedstrijd. Dat zal pas bekend worden gemaakt wanneer het kabinet groen licht geeft dat er weer competitie mag worden gespeeld.

Aanstaande zaterdag zou de eerste competitieronde na de winterstop worden gespeeld. De voetbalschoenen kunnen voorlopig in de tas blijven. Het wachten is op de eerstvolgende persconferentie van het kabinet.

Derby
De verwachting is dat de derby op 29 januari tegen De Zuidvogels ook wordt uitgesteld. Het zal een hele opgave worden om de competitie volledig uit te spelen.

Vorig jaar werden al twee wedstrijden uitgesteld, in 2022 staat de teller ook op twee. Wellicht dat meer uitgestelde wedstrijden volgen.

De Zuidvogels
De Zuidvogels liet eerder een grote kans onbenut om periodekampioen te worden. In de laatste wedstrijd van de eerste periode speelde het teleurstellend 1-1 uit bij Almkerk.

Bij winst was de eerste periodetitel naar De Zuidvogels gegaan.