Voor 6- en 7-jarigen zijn er spelletjes te doen die passen in het traject naar het echte tafeltennis.
Voor 6- en 7-jarigen zijn er spelletjes te doen die passen in het traject naar het echte tafeltennis. Foto: TTV Bijmaat

Bambini Club TTV Bijmaat komt goed van de grond

Sport

HUIZEN - MJ Tafeltennis uit Heemstede heeft in samenwerking met TTV Bijmaat clinics verzorgd voor basisscholen De Ark, de Gouden Kraal en de Springplank. Dit project is onderdeel van het ‘Bambini Club’-concept.

“Normaal gesproken kunnen de meeste kinderen vanaf acht jaar al echte tafeltennistrainingen krijgen van een trainer”, legt vereniging Bijmaat uit. “Het komt echter vaak voor dat kinderen van die leeftijd al gekozen hebben voor een andere sport.”

Kennismaken
Daarom zijn kinderen van 6 en 7 jaar interessant voor de vereniging en is een start gemaakt met een speciaal project: de ‘Bambini Club’, waarbij de kinderen vijf keer op een speelse manier (gratis) kennis kunnen maken met tafeltennis.

24 kinderen, voornamelijk meisjes, hebben zich  al opgegeven voor de Bambini Club. De gemiddeld opkomst ligt de laatste weken op achttien. TTV Bijmaat is verheugd en noemt het een groot succes. 


Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen vanaf nu vijf zaterdagochtenden gratis tafeltennissen bij TTV Bijmaat. De tafeltennisclub heeft hiervoor een speciale stempelkaart ontwikkeld. Foto:TTV Bijmaat

Uit de krant