Marco Christenhuis is hard aan het trainen voor zijn deelname aan Alpe d'HuZes.
Marco Christenhuis is hard aan het trainen voor zijn deelname aan Alpe d'HuZes. Foto: aangeleverd

Wielertoertochten ten behoeve van kankeronderzoek

Sport

HUIZEN - Marco Christenhuis  organiseert hij in samenwerking met de toercommissie van WielerToerClub (WTC) Huizen op zaterdag 21 mei een wielertoertocht.

Marco doet met een team mee aan Alpe d’Huzes en wil met de toertocht hiervoor geld ophalen.

Deelnemers kunnen kiezen uit tochten van 30, 60, 85, 100 en 150 kilometer. Iedereen, jong of oud met een toer- of racefiets, hand- of e-bike, mountain- of gravelbike kan aan deze tochten deelnemen.

Starttijden
De 150 kilometertocht start om 8.00 uur, de 100 kilometer om 8.30 uur, de 85 kilometer om 9.00 uur, de 60 kilometer om 9.15 uur en de 30 kilometer om 9.30 uur. De tochten zijn niet gepijld. Wel is van alle tochten een GPX-bestand beschikbaar.

Van de tocht van 30 kilometer is een routebeschrijving op basis van knooppunten beschikbaar, waarvan een hard-copy bij inschrijving in clubhuis Aan de Meet kan worden meegenomen.

Deelnemen is geheel op eigen risico en iedereen moet zich houden aan de op dat moment geldende coronamaatregelen en verkeersregels.

Inschrijven 
Inschrijven kan op 21 mei vanaf 7.00 uur in het clubgebouw van de WTC Huizen aan de Crailoseweg 80. NTFU-leden kunnen zich ook inschrijven op de NTFU-website via Fietssport-toertochten.

Belangstelling voor een tocht kunnen deelnemers eveneens kenbaar maken middels het sturen van een mail naar marco.christenhuis@gmail.com.

Onderzoek
Het inschrijfgeld voor WTC/NTFU-leden bedraagt 5,00 euro en voor niet-leden 7,50 euro. Aan de deelnemers wordt gevraagd zoveel mogelijk met gepast geld te betalen, maar pinnen is ook mogelijk.

Het inschrijfgeld gaat direct naar Alpe d’HuZes en wordt voor 100 procent besteed aan onderzoek naar kanker. Meer informatie is te vinden op de toerkalender van WTC Huizen, www.wtchuizen.nl/toertochten. Doneren kan eveneens via www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/marcochristenhuis.

Uit de krant