De judoka's  Thomas de Jong, Dwayne Korevaar en Milan Huijser schopten het ver tijdens het Houvast-toernooi in Mierlo.
De judoka's Thomas de Jong, Dwayne Korevaar en Milan Huijser schopten het ver tijdens het Houvast-toernooi in Mierlo. Foto: Rebelsport

Drie judoka’s van Rebelsport succesvol op internationaal toernooi met eenmaal goud

Sport

HUIZEN - Judoka’s Dwayne Korevaar, Thomas de Jong en Milan Huijser van Rebelsport deden afgelopen zondag mee aan het internationale Houvast-toernooi in Mierlo. Dwayne ging naar huis met goud.

Ze namen het op tegen judoka’s uit onder andere België, Duitsland, Engeland en Zwitserland. Hoewel ze tot verschillende gewichtsklassen behoren, deden ze alle drie mee in de categorie -18.

Zware poule
Thomas de Jong gaf alles in de categorie -73 kilo. Dit bleek een zware poule te zijn. Toch wist hij de eerste wedstrijd te winnen, waarna hij in de winnaarspoule terecht kwam. Helaas verloor hij de daaropvolgende wedstrijden.

Milan Huijser nam deel in de categorie -50 kilo. Met een aantal winstpartijen op zijn naam en maar één verloren wedstrijd, ging hij de harde strijd aan om het brons. Hij verloor die strijd op de valreep in de golden score, de tijd na de reguliere wedstrijdtijd wanneer de stand nog gelijk is.

Goud 
Tot slot streed Dwayne Korevaar in de categorie +90 kilo. Na het winnen van twee wedstrijden door middel van een ippon, de hoogst mogelijke score in judo, mocht hij de strijd aangaan in de finale voor het goud.

De zware finalewedstrijd tegen een judoka uit Engeland werd uiteindelijk gewonnen door Dwayne. Dit leverde hem de eerste plaats op.

De judoka’s hadden dit resultaat natuurlijk niet kunnen behalen zonder de begeleiding van hun coaches en trainers Ruud, Timo, Rachel en John Bakker, die hun rol succesvol vervulden.

Uit de krant