Sijsjesberg is een van de door SRO beheerde sportaccommodaties.
Sijsjesberg is een van de door SRO beheerde sportaccommodaties. Foto: Bob Awick

SRO sluit eerste jaar beheer sportaccommodaties positief af

Sport

HUIZEN - SRO heeft het eerste jaar van het beheer van de gemeentelijke sportaccommodaties afgesloten met een positief saldo van 66.319 euro na aftrek van de belasting. Dat laat wethouder Roland Boom de gemeenteraad weten.

Met ingang van 2021 is SRO Huizen B.V. gestart met het beheer en de exploitatie van Sportcentrum De Meent, sporthal Wolfskamer, de gemeentelijke gymzalen en zwembad Sijsjesberg.

Gemeente aandeelhouder
Naast de rol van opdrachtgever en eigenaar van de accommodaties is de gemeente voor 50 procent aandeelhouder van SRO Huizen B.V. en is daarmee een Verbonden partij.

De algemene vergadering van aandeelhouders, vertegenwoordigd door de wethouder financiën, stelt jaarlijks het jaarplan en het jaarverslag vast. Dit is 18 mei 2022 gebeurd.

Coronaverliezen
Het positief saldo is bereikt doordat coronaverliezen gecompenseerd zijn door diverse regelingen waarvan SRO een uitkering heeft gekregen. Het bedrag wordt aan de reserves toegevoegd is de bedoeling.

De wethouder laat in zijn mededeling weten dat de samenwerking tussen de gemeente en SRO goed verloopt. Dat geldt ook voor de samenwerking tussen SRO en de gebruikers van de accommodaties, zo blijkt uit de tevredenheidsonderzoeken die SRO heeft uitgevoerd.

Uit de krant