De derby vindt deze keer bij HSV De Zuidvogels plaats.
De derby vindt deze keer bij HSV De Zuidvogels plaats. Archieffoto: Bob Awick

s.v. Huizen kan kampioen worden in derby tegen HSV De Zuidvogels

Sport

HUIZEN - De derby der derby’s kan je de wedstrijd zaterdag van s.v. Huizen bij HSV De Zuidvogels wel noemen. s.v. Huizen kan namelijk kampioen worden.

Normaliter is de derby van de twee voetbalclubs al een spektakel, waarbij geen van de partijen wil verliezen. Nu wordt s.v. Huizen bij het behalen van 1 punt al kampioen. De uitslag van de vorige derby was 1-1, dus dat is zeker haalbaar.

5 punten voor
De ploeg van s.v. Huizen staat namelijk 5 punten voor op de nummer 2 HSV De Zuidvogels, met nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie.

Beide clubs kijken al uit naar de wedstrijd die morgen om 14.30 uur gespeeld wordt bij HSV De Zuidvogels. s.v. Huizen wil kampioen worden en HSV De Zuidvogels wil kijken wat er uit de wedstrijd te slepen is.

Clubkleuren
Ze roepen hun achterban op om in clubkleuren de wedstrijd bij te wonen. De geel-groenen hopen dat hun supporters als een grote 12e man op de ‘mooie s.v. Huizen heuvel’ aanwezig zullen zijn.

De rood-groenen zullen hun buren het kampioenschap niet cadeau doen en kijken of zij de strijd kunnen winnen en willen de ‘beste van het dorp’ worden en zo een kans op het kampioenschap behouden.

Groot knalfeest
Hoe de wedstrijd ook af mag lopen. Bij HSV De Zuidvogels wacht de supporters een optreden van zanger Alex na afloop.

Bij het kampioenschap voor s.v. Huizen, waar de club al een beetje vanuit gaat, worden de festiviteiten in de kantine voortgezet. ‘Met een dj en noem maar op. Dan wordt het een groot knalfeest met alles erop en eraan’, aldus de club.

Uit de krant