Winterguard The Pride wil graag verbouwen.
Winterguard The Pride wil graag verbouwen. (Foto: Bob Awick)

Geld voor verbouwing The Pride

  Sport

HUIZEN De gemeenteraad heeft donderdag urenlang vergaderd over het huishoudboekje van de gemeente voor 2018. Huizen staat er financieel goed voor en dat betekende dat de raad ook geld wilde gaan uitgeven. Onder andere krijgt The Pride geld voor de verbouwing van haar locatie.

De club had een verzoek ingediend voor subsidie van onder andere 30.000 euro en 67.000 euro voor uitbreiding van de kleedkamers, een inpandige berging en de vervanging van een deel van de erfafscheiding.

Begroting
De raad heeft nu het college gevraagd om hiervoor een dekking te vinden, zodat de gemeenteraad bij het besluit over de begroting van 2018 hier definitief geld voor ter beschikking kan stellen.

Alle partijen gingen hiermee akkoord, met uitzondering van de VVD. Die vond dat de erfafscheiding niet gesubsidieerd diende te worden. "Gelijke monniken, gelijke kappen. Bij andere verengingen zeggen we steeds dat ze dit zelf moeten betalen", aldus de partij.

Vereenvoudigen
De gemeenteraad diende ook een voorstel in om de systematiek van de eigen bijdrage voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) te vereenvoudigen, zodat inwoners hun eigen bijdrage zelf eenvoudig kunnen berekenen.

Ook wordt die bijdrage gelijk getrokken voor inwoners met zware en lichte beperkingen die dezelfde soort ondersteuningen gebruiken. De dit voorstel werd unaniem aangenomen.


reageer als eerste
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten