<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De 11-jarige Milan met zijn beker en zijn kart.
De 11-jarige Milan met zijn beker en zijn kart. (Foto: Bob Awick)

Milan (11) wint finale internationaal kartkampioenschap

  Sport

HUIZEN - De 11-jarige Milan Wolbers uit Huizen heeft zondag 12 november de Grande Finale gewonnen van het Benelux kartkampioenschap in de X30 Cadet 125 cc 18PK-klasse.

Hij schreef hiermee het kampioenschap 2017 op zijn naam. Op de thuisbaan van Max Verstappen verschenen 240 coureurs aan de start.

Karten
De jonge Huizer begon vier jaar geleden met karten. "Ik ging met mama naar een wedstrijd kijken van Bjorn, die zij kende. Toen zei ik dat ik ook heel graag wilde rijden en dat mocht."

Bjorn Bakker is het grote voorbeeld van Milan en inmiddels al vier jaar zijn trainer. "Ik reed endurancewedstrijden. Dit zijn langeafstandswedstrijden in teamverband tussen de drie en vierentwintig uur.", vertelt Bjorn.

Trainen
"Dat deed ik met een aantal collega's bij SignMind Racing, maar na 12 jaar racen stopte dat. Ik heb toen een kart voor Milan gekocht en we zijn begonnen met rijden. Inmiddels heb ik een nieuwe passie gevonden in het trainen van Milan en andere jeugd."

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226626&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>