Voor het toernooi werden er diverse spelletjes gespeeld.
Voor het toernooi werden er diverse spelletjes gespeeld. Foto: Bob Awick

Chris kampioen tafeltennis basisschoolleerlingen

Sport

Chris Bunschoten van De Parel is zaterdag kampioen tafeltennis geworden van de basisscholen. Hij versloeg David Robbers van de Van Brugghenschool.

Voor het eerst organiseerde Tafeltennisvereniging Bijmaat en Tafeltennisvereniging Huizen speciaal een toernooi voor basisschoolleerlingen.

Kampioenschap
Hieraan deden uiteindelijk 17 jongens en meisjes aan mee. Minder dan de verenigingen verwacht hadden. Daarom kon er al meteen gestreden worden voor het kampioenschap.

Het oorspronkelijke idee was namelijk om nu een voorronde te houden en op 20 januari de besten met elkaar te laten strijden om het kampioenschap van Huizen.

Spelletjes
Naast dat er getafeltennist werd, waren er ook diverse spelletjes, waaronder spelen tegen de tafeltennisrobot en spelen rondom de tafel.

Daarna vond het toernooi plaats, waarin gespeeld werd in vier poules. Van elke poule gingen de beste twee door naar de kwartfinale.

Medailles
Naast een beker voor de nummer 1 en 2, was er voor de overige deelnemers een medaille aan een lint ter herinnering.

Beide verenigingen zijn van plan om in 2018 weer samen een toernooi voor basisschoolleerlingen te organiseren en hopen dat op meer deelnemers.
De nummer 2 en 1 van het toernooi met hun bekers.

Uit de krant