De familie Van As is genomineerd als De Leukste Korfbal Familie van Nederland.
De familie Van As is genomineerd als De Leukste Korfbal Familie van Nederland. Foto: Familie Van As

Wordt familie Van As De Leukste Korfbal Familie van Nederland?

Sport

HUIZEN - De familie Van As is genomineerd als De Leukste Korfbal Familie van Nederland. Donderdag 28 december worden ze geïnterviewd tijdens de Korfbal Challenge.

'Elke korfbalclub heeft er wel een paar binnen de gelederen: families die al sinds jaar en dag aan de club verbonden zijn en nog altijd met ziel en zaligheid betrokken zijn. Om deze families te eren, gaat Simpel op zoek naar De Leukste Korfbal Familie van Nederland!', was de oproep.

Leuk
"Leuk, dachten een paar leden, dat is wat voor jullie", zegt Wim Van As. Hij vertelt dat zijn vader en moeder al speelden bij Korfbalvereniging Huizen. Zijn vader leeft niet meer, maar zijn moeder wel. "Ze heet Bep en is nu 68 en speelt niet meer, maar komt wel kijken naar de wedstrijden."

Hijzelf speelt ook niet meer, maar is nog wel steeds vrijwilliger bij de club. "Ik ben net gestopt als bestuurslid en dat heeft mijn zoon Maikel nu overgenomen. Die speelt in het eerste, net als zijn vriendin Nina. Ze hebben elkaar op de club leren kennen."

Eisen
Daarmee voldoet de familie al aan vier van de zes eisen voor de wedstrijd. Minimaal drie generaties die lid zijn van dezelfde club, minimaal twee leden die actief zijn op de vereniging, twee leden die actief korfballen en minimaal één korfbalsetje. Dat was een voorwaarde.

De andere twee passen ook bij de familie, namelijk dat ze een leuke familie zijn en een goede band hebben met veel andere leden van de club en dat ze leuk, gezellig of gek op de foto kunnen.

Filmpje
Naast Maikel heeft Wim ook nog twee dochters: Paula en Tessa. De laatste heeft een filmpje gemaakt  voor de wedstrijd (zie onder dit bericht) dat op de Facebookpagina Korfbalfamilie Van As staat, die ze hebben gemaakt. Paula's vriend Mike wilde ook wel wat gaan doen en is ook lid geworden van de korfbalclub.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant