Vorig jaar deden er 400 mensen mee aan de eerste Nieuwjaarsduik in Huizen.
Vorig jaar deden er 400 mensen mee aan de eerste Nieuwjaarsduik in Huizen. Foto: Bob Awick

Aanmelden voor Nieuwjaarsduik kan nog

Sport

HUIZEN - De nieuwjaarsduik wordt 1 januari voor de 2e keer gehouden op het strand aan de Zomerkade. Na afloop is er een borrel in verwarmde tenten. Zie ook nieuwjaarsduikhuizen.nl.

Online aanmelden kan nog tot morgen 18.00 uur. Anders kan dat nog op de dag zelf bij het evenement. Vanaf 13.30 uur kunnen deelnemers zich melden en om 15.00 uur is de plons in het water. Daarna is er tot 20.00 uur een gezellige nieuwjaarsborrel in een grote verwarmde tent op het grote plein.

Verwarmde tent
"We zagen vorig jaar dat na de duik veel mensen snel weg waren. Dat willen we nu veranderen door een grote verwarmde tent neer te zetten. Ook komen er kleine tenten waar deelnemers zich om kunnen kleden."

Dat vertelt Arnoud Wildschut van AWay Group die het evenement organiseert in opdracht van de gemeente. Een tweede leerpunt dat de organisatie van vorig jaar meeneemt voor deze versie is het verwarmen van de soep. "We gaan er nu voor zorgen dat er voldoende en lekker warme soep is."

Grotere
De tweede versie borduurt voor het overige verder op die van vorig jaar, want die was met zijn 400 bezoekers meteen een van de grotere officiële nieuwjaarsduiken op de UNOX-kalender.

"Daar was ik heel blij mee. Ik hoop dat we er dit jaar 500 hebben, want we willen blijven groeien. Meer kan altijd. We zouden ook 1.000 mensen op het strand kwijt kunnen. Niet dat ik dat verwacht te halen, maar je weet maar nooit!"

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant