Thuishal voor badmintonvereniging Huizen '96 is Sportcentrum De Meent.
Thuishal voor badmintonvereniging Huizen '96 is Sportcentrum De Meent. Foto: BV Huizen '96

Badmintonvereniging Huizen '96 zoekt dringend nieuwe leden

Sport

HUIZEN Badmintonvereniging Huizen '96 houdt regelmatig avonden waarop belangstellenden kennis kunnen maken met de badmintonsport. Ook nu zijn deze er weer op 16 en 18 januari. De club is dringend op zoek naar nieuwe leden om een gezonde vereniging te blijven.

"De kosten worden steeds hoger en het aantal leden is gedaald. Vier of vijf jaar terug hadden we nog zo'n 130 jeugdleden, nu zijn dat er nog maar 37", licht Steef Vredeveld, interim-voorzitter, toe.

Verschillende dingen
Op dit moment heeft de badmintonclub in totaal nog zo'n 120 leden. "Dat is dus een aanmerkelijk verschil." De terugloop van het aantal leden wijt Vredeveld aan verschillende dingen.

"Huizen vergrijst. Daarnaast hebben we veel concurrentie in Huizen als het gaat om sportclubs. Er zijn wel 21 verschillende in Huizen. Niet alleen wij hebben last van terugloop."

Concurrent
Ook de commerciële sportscholen zijn volgens de interim-voorzitter een concurrent. "Daar kunnen mensen op veel verschillende tijden terecht. Bij ons natuurlijk maar een paar avonden."

Daarnaast is badminton een sport die niet meer zo in de picture is. "We hadden in het verleden een paar grote namen in de badmintonsport die met de wereldtop mee konden doen. Daar is geen opvolging voor gekomen."

Camping
"De media richten zich dan op andere sporten. Het maakt voor de sport echt een verschil of iemand bij de Olympische Spelen in een halve finale of finale speelt." Toch spelen heel wat mensen badminton, bijvoorbeeld op de camping.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant