Alle plekken van Naarderstraat tot zwembad De Meent waren in het onderzoek meegeteld.
Alle plekken van Naarderstraat tot zwembad De Meent waren in het onderzoek meegeteld. (Foto: Bob Awick)

Ruzie parkeeronderzoek Oude Dorp bijgelegd

  Verkeer

HUIZEN De gemeente en Winkeliersvereniging Hart van Huizen hebben hun ruzie over het parkeeronderzoek in het Oude Dorp bijgelegd. Dat staat te lezen in een brief die zij gezamenlijk naar de raadsleden hebben gestuurd.

De gemeente had via tellingen op twee zaterdagen in mei bekeken wat de parkeerdruk in het centrum is in verband met het nieuwbouwplan bij de Keucheniusstraat. Hieruit kwam dat er voldoende ruimte is.

Onvolledig
Winkeliersvereniging Hart van Huizen nam hier met verbazing kennis van. "Het parkeeronderzoek dat nu voorhanden is, is onvolledig, mogelijk onjuist en gaat uit van veronderstellingen die niet worden onderbouwd", liet zij weten.

Wat de winkeliersvereniging betreft, is het gebrek aan voldoende parkeerplaatsen een risico voor het Hart van Huizen. Dat lieten zij vorige week nog in onze krant weten.

Ruzie
Achter de schermen mondde dit uit in een ruzie. De misverstanden zijn nu opgehelderd. Daarnaast zijn er concrete afspraken gemaakt om in gesprek te gaan over onder andere de parkeersituatie.

Beide partijen zullen zich nu weer, elk vanuit hun eigen rol, inzetten om verbeteringen in het centrumgebied te bewerkstelligen. "Hiermee is het dispuut beëindigd en opgelost."


1 reactie
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten