corona

Vijfde inwoner 't Gooi besmet met coronavirus

  Zorg

HUIZEN - Er is opnieuw een inwoner van 't Gooi besmet geraakt met het coronavirus. Dit keer gaat het om een 32-jarige vrouw uit Bussum. Het totaal aantal besmettingen in de regio Gooi en Vechtstreek komt daarmee op vijf.

Eerdere slachtoffers waren twee personen uit Naarden, een man uit Huizen en een Blaricummer. 

De Bussumse heeft het virus waarschijnlijk opgelopen in Noord-Italië. Zij keerde onlangs terug van vakantie en verblijft sindsdien met ziekteverschijnselen thuis. Ze maakt het naar omstandigheden goed. Haar gezinsleden blijven de komende periode ook binnenshuis. Er zijn geen schoolgaande kinderen bij betrokken.

Contactonderzoek
GGD Gooi en Vechtstreek doet contactonderzoek en brengt nauwkeurig in kaart met wie de vrouw tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.  

Alertheid 
De GGD en het RIVM blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als er nieuwe patiënten worden gevonden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verspreidt.

Meer berichten