Foto: Pixabay
corona

Twee afdelingen Voor Anker in isolatie-verpleging vanwege corona

  Zorg

HUIZEN - Twee afdelingen van Voor Anker aan het Oranje Nassauplein zijn in isolatieverpleging in verband met coronabesmettingen van bewoners. Het gaat om twee bevestigde besmettingen en drie bewoners die nu ook klachten hebben.

"We hebben gisteren de eerste contactpersonen van de bewoners op de hoogte gebracht van de twee bevestigde besmettingen op een afdeling en laten weten dat deze afdeling nu isolatieverpleging heeft", licht een woordvoerder toe.

Klachten
Vandaag is ook een andere afdeling in isolatieverpleging gebracht. "Hier hebben drie bewoners klachten. De GGD test deze bewoners niet, omdat het virus bij 'de buren' aanwezig is, maar gaat wel uit van corona. Vandaar deze maatregel."

Bij isolatieverpleging hebben de verzorgenden volgens de richtlijnen beschermde kleding aan en wordt gewerkt met een vast team van verzorgenden. Bewoners moeten ook op hun kamer blijven.

Geen bezoekers
Het kabinet besloot donderdag 19 maart dat er geen bezoekers meer bij woon-zorgcentra naar binnen mochten in verband met het besmettingsgevaar. Vermoedelijk zijn de besmettingen in Voor Anker al ontstaan voordat deze regel werd ingesteld.

Meer berichten