Anne Oosterbaan (l) van de Alliantie, Sytze Haenen en Jacobien Middelkoop feliciteren elkaar op 1,5 meter met de overeenkomst.
Anne Oosterbaan (l) van de Alliantie, Sytze Haenen en Jacobien Middelkoop feliciteren elkaar op 1,5 meter met de overeenkomst. (Foto: Huizer-maatjes)

Realisatieovereenkomst Huizer-maatjes met de Alliantie

  Zorg

HUIZEN - De Stichting Woongroep Huizer-maatjes en de Alliantie hebben een volgende stap gezet in de huisvesting van de Huizer-maatjes. Woensdag tekenden ze de realisatieovereenkomst voor het appartementencomplex Huizer-maatjes. Het complex is bestemd voor 18 jong volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Naast 18 appartementen komen er een zorgkantoor en twee gemeenschappelijke woonkamers. 

Het tekenen van de overeenkomst is een mooie stap in de samenwerking van een intensief traject dat vraagt om geduld, afstemming en creativiteit van alle betrokken partijen. Aannemer Vreeswijk en Koebrugge plaatst ondertussen de eerste verdiepingen van het appartementencomplex aan de Trekkerweg in Huizen.

Zomer 2021
De toekomstige bewoners zijn enthousiast en nemen regelmatig een kijkje op de bouwplaats. Zij kunnen niet wachten om straks hun nieuwe thuis in te richten en te betrekken. Als alles volgens de planning verloopt kunnen zij hun woningen in de zomer van 2021 betrekken.

Jacobien Middelkoop, bestuurslid en één van de ouders van het initiatief voor de Woongroep: “De manier waarop de Alliantie meedenkt en meewerkt aan de realisatie van dit wooninitiatief is uniek. Hoe het gebouw eruit gaat zien en ingericht gaat worden past niet alleen mooi in de woonwijk, maar is ook goed afgestemd op de doelgroep. We zijn blij met deze intensieve samenwerking.”

Samenwerking
Anne Oosterbaan, directeur de Alliantie, vult aan: “Wij zijn trots bij te kunnen dragen aan dit unieke initiatief. De samenwerking vraagt om intensief overleg en afstemming, maar het is mooi om te merken dat alle betrokken partijen eenzelfde doel voor ogen hebben: het bieden van een thuis voor deze bijzondere doelgroep. Samen bouwen wij aan een inclusieve samenleving.”

Meer berichten