corona

Huisartsen en zorginstellingen blijven patiënten oproepen bij klachten zich te melden

  Zorg

REGIO - De gezamenlijke huisartsen en zorginstellingen blijven patiënten oproepen om met klachten huisarts of medisch specialist te blijven raadplegen. Het op tijd vast stellen of behandelen van een ziekte of kwaal, kan erger voorkomen. 

Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. De zorgprofessionals en -organisaties doen er alles aan om de reguliere zorg veilig door te laten gaan. Bij klachten die wijzen op corona (hoesten, verkoudheid, koorts, et cetera) is telefonisch overleg vooraf altijd noodzakelijk.

Thuis uit angst
Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar bleven veel patiënten thuis uit angst vanwege corona of vanuit de gedachte dat het zorgpersoneel al zo druk was en dus geen tijd voor ‘andere’ patiënten had. Veel zorgprofessionals zagen daarom dat mensen met klachten, waarmee ze normaal gesproken naar de huisarts, de specialist of een andere zorgprofessional zouden gaan, niet kwamen.

Om te voorkomen dat mensen onnodig lang met klachten rond blijven rondlopen, blijven alle organisaties uit Gooi en Vechtstreek mensen oproepen om bij klachten of zorgen contact op te nemen en wel te komen.

Veilig
Benadrukt wordt dat alle huisartsen en zorgorganisaties beschermingsmiddelen gebruiken. Ook zijn de praktijken dusdanig ingericht, dat het veilig is om voor een consult, bezoek of behandeling langs te komen. Wel vragen ze bezoekers om een mondkapje te dragen als ze naar de huisarts of een zorgprofessional komen. Op deze manier kunnen mensen veilig en op tijd de juiste zorg krijgen.

Meer informatie over het coronavirus staat op: www.ggdgv.nl/corona. Bellen kan ook tussen 8.00 en 17.00 uur met het corona-callcenter: 035-6926400.

Meer berichten