Week van de Opvoeding

Jeugd en Gezin biedt hulp in wondere wereld van opvoeding kind

7 okt 2021, 12:08 · leestijd 4 minuten Zorg
Medewerkers van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek Henny Epping, Hannanjah van Gerrevink, Rebecca Moens en Inge Huizenga sparren graag met ouders.
Medewerkers van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek Henny Epping, Hannanjah van Gerrevink, Rebecca Moens en Inge Huizenga sparren graag met ouders. Foto: Bob Awick

Rebecca Moens werkt al jaren bij Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek als een van de gezins- en opvoedcoaches. Deze week is het de Week van de Opvoeding en vertelt ze meer over ouderschap en opvoeding. Daarnaast geeft ze tips. 

De Week van de Opvoeding wordt georganiseerd vanuit het Nederlands Jeugdinstituut met als doel deze ene week per jaar speciaal aandacht te vragen voor onderwerpen rond ontwikkeling, opvoeding en ouderschap. In sommige gemeenten worden in die week activiteiten aangeboden aan ouders om hen te laten zien dat opvoeden leuk is, maar ook zo zijn uitdagingen kent. 

Rebecca Moens maakt deel uit van een team dat onder andere bestaat uit: jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en gezins- en opvoedcoaches. “De betekenis van Jeugd en Gezin voor inwoners van Huizen, is dat we er zijn voor alle kinderen, van ongeboren tot ongeveer 18 jaar en hun ouders.”