Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuwe aanbieder collectieve zorgverzekering minima

Zorg

De gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) stappen per 1 januari 2022 over naar een andere aanbieder van de collectieve zorgverzekering voor minima. De huidige aanbieder is Zilveren Kruis en de nieuwe aanbieder wordt Univé. Het contract hiervoor wordt op donderdag 21 oktober ondertekend.

De collectieve zorgverzekering voor minima is speciaal voor mensen met een laag inkomen. Minima hebben vaak geen reserve om zelf extra kosten te betalen. Daarom is het belangrijk voor hen om een goede zorgverzekering te hebben met ruime vergoedingen tegen een goede prijs. Daarnaast heeft Univé ook voor andere inwoners een interessant aanbod.

Essentieel
De HBEL-gemeenten vinden dat iedereen goede zorg moet kunnen krijgen. “Een goede samenwerking met een zorgverzekeraar is daarbij essentieel”, stellen zij.

“De collectieve zorgverzekering die Univé aanbiedt is een goede aanvullende verzekering met extra dekkingen en collectiviteitskorting. De gemeenten betalen (deels) mee aan deze collectieve zorgverzekering.”

Waardevolle partner
Huizer wethouder Maarten Hoelscher van onder andere Sociaal Domein: “In Univé hebben wij een waardevolle partner op het gebied van gezondheids- en preventiedoelstellingen die we als gemeenten hebben.”

“Zo gaat Univé in Huizen een preventiewinkel openen. Voor de inwoners is dat prettig, omdat zij dan de mogelijkheid hebben om fysiek ergens heen te gaan met hun vragen en niet afhankelijk zijn van telefonisch of digitaal contact.“

Zonder drempels
Wethouder Jan den Dunnen spreekt namens de BEL-gemeenten: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om een betaalbare zorgverzekering af te kunnen sluiten zonder financiële drempels.”

“Met deze collectieve verzekering willen we het aantal onverzekerden terugdringen zodat alle inwoners, ook die minder te besteden hebben, goede zorgondersteuning kunnen krijgen.”

Geïnformeerd
Inwoners, die op dit moment een collectieve zorgverzekering voor minima hebben, worden de komende periode per brief geïnformeerd.

Via de gemeentelijke communicatiekanalen worden ook andere inwoners met een minimuminkomen op de hoogte gesteld. Meer informatie is te vinden op www.maatschappelijkezaken.nl.

Uit de krant