Foto: Tergooi
Foto: Tergooi

Vijftig hartrisicochecks tijdens actie 'I love het hart'

  Zorg

HUIZEN - Vijftig hartrisicochecks zijn dinsdag uitgevoerd op Plein 2000. Daar was de gezondheidsstudio-actie ‘I love het hart’ neergestreken.

Dinsdag was het valentijnsdag; de dag van de liefde. De dag waarop het hart spreekt. In dit geval van de actie is dat letterlijk te nemen. Met deze actie vroegen cardiologen, verpleegkundigen en huisartsen aandacht voor hartrisico en leefstijl.

Rozen
Ongeveer vijftig checks voerden zij uit. Daarnaast spraken zij met voorbijgangers over hartrisicofactoren en deelden zij speciale ‘I love het hart’ rozen uit. Cijfers van de Hartstichting laten zien dat aandacht hiervoor nodig is.

Liegen
“Per dag overlijden in Nederland meer dan honderd mensen aan hart- en vaatziekten”, meldt Tergooi. “De regionale cijfers liegen er ook niet om. Cardiolgen van Tergooi zien jaarlijks meer dan 10.000 mensen met hartklachten. Een groot deel daarvan is te voorkomen”, luidt verdere tekst en uitleg.

Lof
Wethouder Mariannae Verhage kwam dinsdag even een kijkje nemen bij de actie. Zij sprak onder meer met de aanwezige huisarts, cardioloog en verpleegkundigen. Volgens Tergooi, waar de gezondheidsstudio een onderdeel van is, was Verhage vol lof over de actie.


reageer als eerste
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten