Woensdagavond konden inwoners de definitieve plannen in kijken tijdens een inloopavond in het Huizermaat.
Woensdagavond konden inwoners de definitieve plannen in kijken tijdens een inloopavond in het Huizermaat. Foto: Bob Awick

Presentatie definitieve ontwerp oost-west as in Huizermaat

Politiek

HUIZEN - Inwoners konden woensdagavond het definitieve ontwerp van de oost-west as inzien, tijdens een inloop op Huizermaat.

Bezoekers kregen daar de gelegenheid om zich te laten informeren over de laatste stand van zaken en vragen stellen over de uitvoering.

Hobbels
Alhoewel de werkzaamheden in Blaricum op de oost-west al vergevorderd zijn, is het nog niet zo dat de werkzaamheden in Huizen nu van start kunnen. Eerst moet er nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan op het gebied van financiën en aanbesteding/gunning. Ook moet er een uitvoeringscontract worden opgesteld.

Wanneer dit traject is afgerond zal een voorstel aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Pas als de gemeenteraad instemt met het voorstel, kan er worden gestart met de uitvoering. De gemeente gaat uit dat hier 30 mei een besluit over wordt genomen.

Verbeteringen
Met de vernieuwde oost-west as moeten er een hoop verbeteringen worden doorgevoerd. De wethouder legt uit: “Met de vernieuwde oost-west as verbeteren we de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de biodiversiteit. Dat is nu misschien nog moeilijk voor te stellen, maar het eindresultaat zal zijn dat we de oost-west as van Huizen een kwalitatieve impuls geven.”

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente: www.huizen.nl/oost-westas.

Uit de krant