Kane van der Beek krijgt met zijn vader de prijs uitgereikt bij de Slaapmaker.
Kane van der Beek krijgt met zijn vader de prijs uitgereikt bij de Slaapmaker. Foto: Bob Awick

Kane van der Beek wint met juiste analyses WK-poule Huizen

WK

HUIZEN De 14-jarige Kane van der Beek heeft onder begeleiding van zijn vader Remco de WK-poule in Huizen gewonnen. Dat is niet toevallig. Uitgebreide analyses zijn volgens hem hét geheim van zijn overwinning.

“Ik kijk heel veel voetbal en ik heb alles van te voren een beetje geanalyseerd. Wie staat er in het veld, wie zit er op de bank, welke uitslagen zijn er in het verleden geweest”, legt hij uit.

Begeleiding
Omdat hij nog geen 18 jaar is, mocht hij niet zomaar meespelen, dus wierp zijn vader zich op als zijn begeleider. “Maar als ik naar mijn vader had geluisterd, dan had ik nooit gewonnen”, zegt Kane overtuigend.

Dat klopt, want zijn vader eindigde als 13e in de rangschikking, maar schoof op naar de 10e plaats omdat een aantal hoger geklasseerden niet in Huizen bleek te wonen. Kane: “Soms was mijn vader een beetje chagrijnig omdat hij het fout had voorspel en weer was teruggevallen. Dat vond ik wel leuk.”

Ook zijn oudere zus deed mee. “Ze is volgens mij 30e geworden. Soms wordt ze gek van me dat ik alles weet.” Leeftijdsgenoten blijken ook niet dezelfde passie te hebben als Kane en zelfs zijn teamgenoten bij JO 15-2 van HSV De Zuidvogels zijn niet zo fanatiek, vertelt de jonge keeper.

Opschepperig
Wat vond hij van de Argentijnse keeper? “Die was wel goed, maar deed wel heel overdreven. Een beetje te opschepperig.” En Noppert? “Die is op zich welk goed, maar sommige passes konden beter.” Over de scheidsrechter van de wedstrijd Nederland - Argentinië is hij helemaal niet te spreken.

Hoe vond hij het om mee te doen aan de WK-poule? “Heel leuk. Een vriendin van mijn moeder had het doorgestuurd. Wat ik fijn vond is dat je bij sommige wedstrijden voor de start de voorspelling nog kon veranderen. Dat heb ik wel bij veel wedstrijden gedaan.”

Is zijn moeder ook een voetballiefhebber dan? “Die kijkt niet alles van over de hele wereld, maar wel naar Ajax.” Zijn moeder bekent eerlijk dat ze blij is dat het WK weer is afgelopen. Het normale leven kan weer worden opgepakt.

Hoofdprijs
Vanwege zijn overwinning kon Kane samen met zijn vader bij de Slaapmaker zijn hoofdprijs ophalen: een waardebon van 200 euro. “Ik ben er blij mee. Ik wil graag een goed kussen kopen.”

Daar kan de Slaapkamer hem goed in adviseren. Volgende week heeft hij met zijn moeder een afspraak staan om zijn prijs te innen. Dat hij thuis de beste is, dat zal zijn vader nog vaak te horen krijgen.

Prijswinnaars
Kane van der Beek heeft met 396 punten de eerste prijs gewonnen: een cadeaubon van Slaapmaker, ter waarde van 200 euro. De tweede prijs, een cadeaubon van Home Island Interiors ter waarde van 100 euro, is gewonnen door Marco van Houten met een totaal van 395 punten.

De derde prijs, een staafmixer van Expert Huizen ter waarde van 99,95 euro, is gewonnen door Joyce Ammerlaan met 389 punten. De vierde prijs, een Delonghi melkschuimer van Expert Huizen ter waarde van 79,95, euro is gewonnen door Stefano Middendorp met een totaal van 372 punten. 

De vijfde prijs, een kippiepan van Kippie Huizen ter waarde van 35,99 euro, is gewonnen door Sander Brouwer met een totaal van 363 punten. Hennie van de Velden, Mike Keijer, Jens van den Bulcke, Boycot Quatar, Remco van der Beek hebben allemaal 2 vrijkaartjes voor IJsbaan Wintervillage Laren gewonnen. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Einde WK-poule
Met het einde van het toernooi is ook het einde van de Nieuwsblad voor Huizen WK-poule aangebroken. Ruim anderhalve maand bouwde de spanning zich op, want wie zou zich uiteindelijk voetbalkenner van Huizen mogen noemen?

Uiteraard zou deze wedstrijd geen échte wedstrijd zijn zonder de geweldige prijzen die door lokale winkeliers zijn aangeboden. En een voetbalpoule wordt pas echt leuk als er ook deelnemers zijn. Grote dank aan iedereen die mee heeft gedaan. Tot het volgende toernooi!