Afbeelding
Foto: aanleverd

Basisschool De Wijngaard op groenten-ontdekkingstocht

Zorg & gezondheid

HUIZEN - Een enthousiaste groep 3 /4 van basisschool de Wijngaard in Huizen deed onlangs mee met Spoony’s Gezonde Smikkelweken. 

Met dit vrolijke groentenprogramma gaan kinderen spelenderwijs op groenten-ontdekkingstocht. Samen met juf Marjan deden de kinderen de Grote Groententest en gingen ze op Snack Speurtocht op het schoolplein. Ze vonden daarbij een schatkist vol groenten en fruit en hebben hier lekker van gesmuld. 

Op de Wijngaard wordt veel aandacht besteed aan gezonde voeding. Helaas merken de medewerkers dat steeds meer gezinnen te weinig financiële middelen hebben voor fruit en groenten.

Voedselbonnen
Juf Marjan: “Soms ben ik al blij als een kind boter op z’n brood heeft en ik neem standaard extra fruit mee omdat ik steeds vaker kinderen in mijn klas heb zonder tussendoortje.”

“De Wijngaard doet via Rode Kruis aan schoolmaaltijden.nl mee. Gezinnen krijgen nu voedselbonnen om een gezonde lunch mee te geven aan hun kinderen. 

Daarnaast koken kinderen maandelijks, dit jaar hebben we als eerste school in het speciaal basisonderwijs meegedaan met de smikkelweken.”

Stichting Spoony
De Gezonde Smikkelweken is een initiatief van Stichting Spoony, dat vanaf het eerste uur door Jong Leren Eten ondersteund is. Naast een programma voor bso’s en scholen, is er ook een uitgebreid online programma voor bso’s, ouders en kinderen. 


Foto: aangeleverd

Uit de krant