Het boek wordt tijdens de reünie op 1 juni officieel gepresenteerd.
Het boek wordt tijdens de reünie op 1 juni officieel gepresenteerd. Foto: Bob Awick

Brandweer neemt eerste proefdruk jubileumboek in ontvangst

Historie

HUIZEN - De jubileumcommissie van 100 jaar Brandweer Huizen nam vorige week de eerste proefdruk van het jubileumboek in ontvangst bij Drukkerij Bout. 

De drukkerij gaf eerder de bekende fotoboekenserie ‘Oud Huizen in Beeld’ uit. In samenwerking met de jubileumcommissie is deel 11 van de serie ontwikkeld. Met dit deel wordt een beeld geschetst van 100 jaar brandweer Huizen en 50 jaar jeugdbrandweer Huizen. 

Aan de hand van ruim 200 unieke foto’s wordt in chronologische volgorde door de geschiedenis gegaan. Uiteraard met veel branden, maar ook andere unieke gebeurtenissen komen aan bod. Er is gekozen om vooral foto’s te gebruiken die ook bij niet-brandweermensen herkenning oproepen.

Reünie
Het boek wordt tijdens de reünie op 1 juni officieel gepresenteerd. Op 15 juni, tijdens de in Huizen georganiseerde brandweerwedstrijden, en op de grootst opgezette BrandweerDoeDag op 7 september, kan het boek aangeschaft worden.

Wie het boek alvast wil bestellen, kan terecht op 100jaarbrandweerhuizen.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over alle evenementen die in het jubileumjaar worden georganiseerd en staan foto’s die het jubileumboek niet gehaald hebben.

Uit de krant