Oekraïense kraam op Paasmarkt voor koude voeten aan het front: ‘Er is goede wol nodig’

ma 18 mrt, 15:55 · leestijd 1 minuut Maatschappelijk
Aan de kraam kan Oekraïens eten worden gekocht, maar ook paasstukken. Het geld dat wordt opgehaald is voor goede wol. De sokken die daarmee worden gemaakt zijn voor de soldaten in de front linie van Oekraïne.
Aan de kraam kan Oekraïens eten worden gekocht, maar ook paasstukken. Het geld dat wordt opgehaald is voor goede wol. De sokken die daarmee worden gemaakt zijn voor de soldaten in de front linie van Oekraïne. Foto: Olga Dol

Oekraïense lekkernijen, bloemstukken, geschilderde eieren en andere producten uit Oekraïne liggen er zaterdag 30 maart in de kraam tijdens de Paasmarkt in winkelcentrum Oostermeent. Olga Dol organiseert samen met de Oekraïense inwoners van Huizen een actie om goede wol voor sokken te regelen voor de soldaten in de frontlinie van Oekraïne.

Olga geeft al twee jaar elke dinsdag schilderles aan de Oekraïners in Huizen. “Daar hadden we het over de situatie, over dat de mensen geen sokken meer hebben die vechten aan de frontlinie. Zo zijn we op het idee gekomen en is het balletje gaan ro..