Hans Borrememans (l) en Roeland Bijlard zoeken bestuursleden, zodat er volgend jaar ook weer een Koningsdag te vieren is in Huizen.
Hans Borrememans (l) en Roeland Bijlard zoeken bestuursleden, zodat er volgend jaar ook weer een Koningsdag te vieren is in Huizen. Foto: archief

Nieuwe bestuursleden nodig, anders geen Koningsdag volgend jaar

Cultureel

HUIZEN - Nog een paar dagen en dan kan er weer uitgebreid op grote schaal Koningsdag gevierd worden in Huizen. Wordt dit de laatste is wat voorzitter Hans Borremans van Oranje Stichting Huizen zich afvraagt.

Hans Borremans: “Het organiseren van al het moois dat op Koningsdag in Huizen te zien is, vraagt veel voorbereiding, ondanks de nieuwe aanpak.”

Aanpak
Deze aanpak is die van een klein bestuur en het uitbesteden van diverse onderdelen van het programma aan vrijwilligers of in het geval van de braderie aan professionals.

“Het moet een aantrekkelijk programma zijn, en het moet veilig zijn voor de vele bezoekers. Het huidige bestuur loopt al een tijdje mee en is naarstig op zoek naar aanvulling en opvolging.”

Leuk werk
“Het is leuk werk dit met elkaar voor Huizen te doen. Komt er geen aanvulling en opvolging dan stopt het bestuur en is er volgend jaar geen Koningsdagviering in Huizen”, laat hij weten.

“Dat wil natuurlijk niemand! Dus meld je aan. Het kan via info@koningsdaghuizen.nl en we nemen contact met je op.”

Op de website koningsdaghuizen.nl zijn alle details van Koningsdagprogramma te vinden.

Uit de krant