Afbeelding

Steunpunt GV voor leerlingen en ouders in ‘t Gooi: ‘Belangrijke stap in het versterken van de onderwijspraktijk’

Onderwijs & Wetenschap

HUIZEN - Ouders, kinderen en jongeren uit de Gooi en Vechtstreek kunnen voortaan terecht bij Steunpunt GV voor vragen en hulp rondom passend onderwijs. Dit is een initiatief van de samenwerkingsverbanden Unita (basisonderwijs) en Qinas (voortgezet onderwijs). 

Deze samenwerkingsverbanden zetten zich al jaren in voor passend onderwijs in de regio door samen te werken met scholen, begeleiding te regelen en plannen te maken. Steunpunt GV, een onafhankelijk kompas voor jeugdigen van 4 tot 18 jaar én hun ouders en verzorgers, is een nieuw initiatief. Hiermee bundelen Unita en Qinas de krachten om ouders en jongeren in Gooi en Vechtstreek te ondersteunen. 

De nieuwe website van het ouder-jeugdsteunpunt biedt onder andere begrijpelijke informatie voor ouders en leerlingen en informatie over voorzieningen in de regio. “Met de lancering van Steunpunt GV zetten we een belangrijke stap in het versterken van de onderwijspraktijk”, aldus directeur-bestuurder Johan Vroegindeweij van Unita. “Samen met Qinas streven we naar een omgeving waarin elk kind kan floreren en zich optimaal kan ontwikkelen. Wij begrijpen dat ouders en kinderen het beste willen voor hun kind, zeker op het gebied van onderwijs. Dat kan een uitdaging zijn. Daarom bieden wij met het nieuwe platform extra informatie en steun.”

Essentieel
Directeur-bestuurder Stefan ten Brink van Qinas voegt toe: “Samenwerking tussen leerling, ouder(s) en school is bij passend onderwijs essentieel. Ons doel is optimaal onderwijs voor elke leerling. Met het Steunpunt GV bieden wij hulp, steun en verbinding om dit mogelijk te maken. Wij kijken ernaar uit om dit platform de komende jaren uit te breiden.”

Het steunpunt is er voor ouders en leerlingen dus feedback en input naar jongeren en ouders die mee willen denken over het ouder- en jeugdsteunpunt zijn welkom. Wie mee wil denken kan zich aanmelden via info@steunpuntgv.nl of op www.steunpuntgv.nl.

Uit de krant