Charlon Kloof gaf een clinic bij Quick Runners.
Charlon Kloof gaf een clinic bij Quick Runners. Foto: Bob Awick

Professioneel basketballer Charlon Kloof geeft clinic bij Quick Runners

Sport

HUIZEN - Basketbalvereniging Quick Runners sloot afgelopen zaterdag het basketbalseizoen op feestelijke en sportieve wijze af. De dag begon met een bijzondere gast: professioneel basketballer Charlon Kloof gaf een clinic aan de jeugdspelers.  

Kloof speelde onder andere in Turkije, Griekenland, Macedonië en Spanje. Momenteel speelt hij bij FC Porto. Tijdens het  All Star Gala van 2015 maakte hij voor het eerst deel uit van de Orange Lions. Hij zit in de voorselectie van de Orange Lions voor het eerste kwalificatiewindow voor de FIBA World Cup 2023.

Uitleg
Kinderen van de teams U12, U14 en U16 waren aanwezig tijdens de twee uur durende clinic van de basketballer en zijn twee collega’s.

Ze kregen uitleg, verschillende oefeningen en aan het eind speelden ze een partijtje. Roemer (12) van U14: “Het was superleuk. Ik heb best veel van hem geleerd. Het leukst vond ik de trucs die we leerden om een verdediger te ontwijken.” 

Mix-toernooi
In de middag stond het mix-toernooi op het programma. Hieraan mochten niet alleen leden meedoen, maar ook familieleden en vrienden.

Ook gaf Remco Frankin een korte dunkdemonstratie. De Huizer won afgelopen juni de zilveren medaille in Antwerpen tijdens de WK 3X3 Dunkcontest. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.


Foto: Bob Awick

Uit de krant