Brand Kerkstraat geen brandstichting | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Op de plek waar de brand begon ligt zoveel puin, dat de precieze oorzaak van de brand niet meer te achterhalen is.
Op de plek waar de brand begon ligt zoveel puin, dat de precieze oorzaak van de brand niet meer te achterhalen is. (Foto: Bob Awick)

Brand Kerkstraat geen brandstichting

  Politie

HUIZEN - De forensisch rechercheurs van de politie hebben na onderzoek geconstateerd dat de brand in de Kerkstraat in ieder geval geen brandstichting is geweest.

Ook het onderzoek van de brandweer leidt niet tot een oorzaak. "We hebben wel het ontstaansgebied gevonden, dat is bij de trap van de snackbar", aldus een woordvoerder.

"Omdat hier echter 40 centimeter puin ligt, kun je met onderzoek er niet meer achter komen wat er precies gebeurd is. Daarmee sluiten wij het onderzoek dus ook af."

Gestut of slopen
Inmiddels is een constructeur van de gemeente naar het pand gaan kijken. Die heeft aangegeven dat het pand gestut moet worden of gesloopt.

Stichting Salvage zal de afhandeling nu verder op zich nemen en het is aan de verzekering en de betrokkenen om te kijken wat de volgende stap gaat worden.

Zie ook: Zeer grote brand aan Kerkstraat

Zie ook: Afzetlinten massaal genegeerd tijdens brand Kerkstraat; 'Ik loop jullie heus niet in de weg'

Zie ook: Politie druk bezig met onderzoek brand


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>