Zeer grote brand aan Kerkstraat | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De brandweer is met man en macht in de weer om de brand te blussen.
De brandweer is met man en macht in de weer om de brand te blussen. (Foto: Bob Awick )

Zeer grote brand aan Kerkstraat

  Politie

HUIZEN - Er wordt momenteel een zeer grote brand aan de Kerkstraat gemeld. De brand woedt in het pand waar onder meer een bloemenzaak en de snackbar zitten. 

De brand werd even voor half zes gemeld. Hoe de brand precies is ontstaan is nog niet bekend. Volgens omstanders begon de brand in de snackbar, waar een frituurpan vlam vatte. Dat is echter nog niet bevestigd. 

Al snel vlogen de vlammen uit het dak en breidde de brand uit naar naastgelegen winkels. De rookwolken zijn goed te zien. De brandweer staat met meerdere bluswagens ter plaatse. Buurtbewoners worden opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. 

Update 18.10 uur

Het dak van de snackbar is op dit moment al in vlammen opgegaan. De brandweer werkt wel heel hard om bloemenzaak Sonia zoveel mogelijk te redden. Of de boutiek er tussenin nog te redden is, is op dit moment niet te zeggen. Volgens de woordvoerder doet de brandweer op dit moment 'zijn stinkende best' om zoveel mogelijk te redden.

Update 18.40 uur

Inmiddels is burgemeester Sicko Heldoorn ook aanwezig om poolshoogte te nemen.

Update 19.30 uur

Het hele centrum van Huizen is afgesloten. Dit omdat de rook in het centrum blijft hangen. Dit geldt ook voor de toegangswegen. De gemeente Huizen verzoekt mensen om niet naar het centrum te gaan om de hulpdiensten voldoende ruimte te geven.

Update 21.15 uur

De afzetting van het centrum is opgeheven. Ook de routes naar het centrum zijn vrijgegeven. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven en is nog met twee voertuigen aanwezig om na te blussen. Naar verwachting duurt het nablussen nog tot middernacht, laat de brandweer weten. Inmiddels is aflossing geregeld voor de branweerlieden die de brand aan het blussen waren.

Omwonenden die geëvacueerd waren, zijn inmiddels weer naar huis. De brandweer heeft metingen verricht en er zijn geen schadelijke stoffen gemeten. De rook kan nog wel voor overlast zorgen en stinkt. Wie hier last van heeft wordt geadviseerd om de ramen te sluiten en eventuele mechanische afzuiging uit te zetten.

Het pand waarin de snackbar, boutiek en bloemenwinkel zaten is bouwkundig zodanig beschadigd dat de bedrijven voorlopig niet open kunnen. Het is ook gevaarlijk en daarom blijft daar een afzetting van kracht.

Zie ook: Afzetlinten massaal genegeerd tijdens brand Kerkstraat; 'Ik loop jullie heus niet in de weg'

Zie ook: Politie druk bezig met onderzoek brand

Zie ook: Brand Kerkstraat geen brandstichting

Ingestuurde foto's


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>